90. évforduló - Emléktábla a meggyilkolt két Hollán Sándornak Nyomtatás E-mail

hollan_emlektabla_2009 .jpg

 

1919-2009
Emléktábla a 90 éve meggyilkolt
két Hollán Sándornak

 

Tisztelettel meghívjuk mindazokat, akik egy szál virággal emlékeznének a bolsevizmus magyar áldozatairól.

2009. március 21.-én szombaton, a vörös terror kezdetének 90. évfordulóján 16 órakor a Lánchíd Budai hídfőjénél (Clark Ádám téren) emléktáblát avatunk és megemlékezünk két nagyszerű magyar férfiról: dr. Hollán Sándor ny. államtitkárról és fiáról ifj. dr. Hollán Sándorról, akiket a Dunába lőttek kommunista gyilkosaik.

Id. Hollán Sándor édesapja az a dr. Hollán Ernő hadmérnök volt, aki tábornokként a 48/49-es szabadságharc alatt is Magyarországot védte, majd egyik alapítója vot a magyar vasutnak, ott találjuk a Magyar Tudományos Akadémia tagjai és intézetalapítói között, illetve az Országgyűlés Főrendi Háza soraiban.

 

A mai Magyarországon már nem lehet olyan vörös diktatúra, amely megtiltja az emlékezést a kommunizmus számtalan ismert és számos névtelen áldozatára.


Köszönjük, ha méltóságteljes megjelenésükkel hozzájárulnak ahhoz, hogy a jelenlegi lenin-fiúk elgondolkodjanak azon, hogy a nemzet soha nem felejti el a bűnöket és a gyilkosságokat, amelyeket elődeik követtek el magyar emberek ellen.

Kérjük, hogy aki jelenlétével megtiszteli a megemlékezést, egy szál virágot hozzon magával.

A Hollán-család leszármazottai


*

 

Történelem:  A két Hollán Sándor meggyilkolása 1919. április 23-án

 

0423hollan.jpg

 
< Előző   Következő >