Előszó Nyomtatás E-mail

 

 

 

ELŐSZÓ A VÖRÖS KÖNYV INTERNETES KIADÁSÁHOZ

 

 

A magyar történelem meghamisítása és sok esemény elhallgatása, tabuvá tétele a kommunista diktatúrák gyakorlata volt.

Az orosz megszállás és a kommunista uralom alatt nemzedékek nőttek fel a Kárpát-medencében, akiknek történelem- és nemzettudatát tudatosan irtották, az ismereteit szándékosan korlátozták és meghamisították.

1990 óta jelentős javulás történt. Könyvek, a sajtó és néhány film elkezdett foglalkozni múlt századi történelmünkkel és tragédiáink sorával, - de áttörést a történelmi tudatosodásban nem értünk el.

Az 1918-19-es nemzetpusztító "forradalmak", a "DICSŐ 133 nap" diktatúrája, Trianon, az orosz MEGSZÁLLÁSOK, a tudatos magyarirtások, a magyar nép MEGTIZEDELÉSE, 800 ezer ember orosz koncentrációs táborba hurcolása, a Rákosi-idők, 1956 és a Kádár-kor csak hiányosan és meghamisítva él a köztudatban.
Az oktatásban alig történt változás, a múlt század valós magyar történelmét alig tanítják. A régi primitív kommunista nemzetellenesség és a hazugságaik máig hatnak a közgondolkodásban, a történelmi tudattalanságban.

Ez a dokumentumgyűjtemény a balliberálisok által meghamisított és elhallgatott XX.századi magyar történelem megismeréséhez kíván hozzájárulni.

vk_borito1.jpg

vk_borito2.jpg

 

VÖRÖS KÖNYV 1919 (Szerkesztette: Gerencsér Miklós) Antológia Kiadó, Lakitelek 1993.

 

 
Következő >